Ervaringen

Vrouw - 48 jaar

Zomer 2017 kreeg ik last van een beknelde zenuw. Na bijna 6 maanden tobben ging het steeds slechter en liet de MRI zien dat ik een dubbele hernia had. Ze wilden me echter niet opereren, omdat dat tegenwoordig beleid is. Ik kreeg veel morfine en injecties op de pijnpoli. Na nog eens 6 maanden kon ik echter nog steeds nauwelijks zitten, had ik dagelijkse morfine nodig en ben ik daarom alsnóg geopereerd. Dat ik pas na 1 jaar ben geopereerd, was zeer ongunstig mbt het herstel; de zenuw had zó lang bekneld gezeten, dus was het de vraag of ik alle pijn kwijt zou kunnen raken. Daarnaast onthoud je brein na een lange periode de pijn – ook al is de oorzaak verdwenen. Met hulp van een speciale fysiotherapeut heb ik stap voor stap weer kunnen uitbreiden, de pijnmedicatie afgebouwd, mijn brein geleerd te stoppen met pijnsignalen af te geven en kon ik langer zitten. Toch bleef er restpijn over en had ik snel verkrampte spieren. Ik bleef in het dagelijks leven erg beperkt mbt tillen, bukken en zitten. Het zitten moest ik voortdurend slim inplannen en de rest van de dag veel afwisselen. De fysio was in principe klaar. Daarom ben ik daarna BSR gaan onderzoeken. Janine reageerde onmiddellijk op mijn mail en ik kon meteen de volgende dag al bij haar terecht. Het 1,5 jaar durende proces was erg traumatisch geweest, waardoor mijn lijf na de eerste BSR-behandelingen heel heftig reageerde. Daardoor heb ik best getwijfeld of ik door zou zetten, maar heb het wel gedaan. Janine en Yvon hebben me geholpen en alle 3 voelden we dat er steeds meer ontspanning kwam. Na een paar maanden zette de stijgende lijn goed door en na een klein jaar ben ik nu hélemaal klachtenvrij! Ik kan alles weer en heb geen pijn of beperkingen. Ik kan zoveel en lang zitten als ik zelf wil. Zware boodschappentassen sjouwen. Zelfs tijdens de krachttraining 2 keer in de week kan ik álle oefeningen gewoon uitvoeren. Dankzij BSR heb ik mijn oude leven weer terug. Ik raad iedereen aan BSR te proberen als de fysio klaar is en aangeeft dat je met de rest moet leren leven. Het heeft mij enorm verrast dat ik er toch helemaal vanaf kon komen.

Vrouw - 56 jaar

Jaren geleden begon het; een pijntje hier, een pijntje daar. Na een aantal jaren werd ik eindelijk doorgestuurd naar de reumatoloog en werd de diagnose fibromyalgie gesteld. Ik werd een regelmatige bezoeker van de fysiotherapeut, maar de behandeling was steeds gericht op maar één pijnpunt, terwijl de pijnen als het ware door mijn lichaam wandelen. Ook de vermoeidheid begon steeds meer op te spelen en dat maakte het leven steeds 'ingewikkelder'. Ik moest er maar mee leren leven. Maar dat wilde ik helemaal niet! Na voor de zoveelste keer doorverwezen te zijn naar de fysiotherapeut was ik het zo zat! Alsof het zo moest zijn las ik over BSR. Mijn interesse was gewekt. Hier zou je hele lichaam aan bod komen en dat was waar ik zo naar zocht. De spieren zouden eindelijk weer ontspannen, wat mij zó heerlijk leek. Dat gevoel had ik zo vaak: dat ik wel wilde ontspannen, maar het gewoon niet kon. De afspraak was zo gemaakt. Alles werd heel goed uitgelegd en ik begreep wat er zou gaan gebeuren. De behandeling was over het algemeen niet pijnlijk. Soms moest er stevige druk worden gezet en dat was dan wel even gevoelig. Mij was verteld dat het kan gebeuren dat je klachten tijdelijk zouden toenemen. Een natuurlijke reactie van je lichaam. Hoe lang dat duurt en of dit voorkomt is voor iedereen verschillend. Ik moet zeggen dat het bij mij best even duurde voor ik verbetering voelde. Maar ik geloofde in de behandeling en dat heeft ervoor gezorgd dat ik toch doorgezet heb. Ik kan mij nog herinneren dat ik een soort kloppend gevoel bij mijn knie kreeg, wat leek op een zenuwbibbering wat je weleens onder je oog hebt. Vanaf toen ging het langzaamaan beter. De pieken en dalen werden steeds minder en ook de pijn ging sneller weg. De fibromyalgie zal altijd een deel van mij blijven helaas, maar door BSR zijn de scherpe kanten er een heel stuk af. Ik blijf op een laag pitje de behandeling voortzetten als onderhoud van mijn lichaam. Het doet me goed!

Vrouw - 39

Na meer dan een jaar rugpijn zei een vriendin van mij: 'BSR is iets voor jou'. Los van elkaar hadden 2 mensen die zij kent hier heel goede ervaringen mee. En ik dacht, alles al geprobeerd, maar dit nog niet. Ik ga ervoor. Ik heb een afspraak gemaakt en kon begin december voor het eerst terecht. Naast rugpijn heb ik ook nog wat andere klachten, zoals regelmatig hoofdpijn en een terugkerende slijmbeursontsteking dus ik ben vol verwachting. En echt....na die eerste sessie liep ik weg zonder rugpijn. Ik kon het haast niet geloven. Inmiddels ben ik een aantal sessies verder. Af en toe voel ik mijn rug, maar de echte pijn is niet meer terug gekomen. Ik heb weken van erge vermoeidheid gehad en merk dat mijn lichaam hard aan het werk is om te herstellen van binnen uit. Naast dat de behandeling echt helpt, krijg ik goede tips over houding, hoe ik het beste kan zitten (en hoe vooral ook niet) en over balans. Heel fijn. Mijn vriendin had gelijk: BSR is echt iets voor mij!

Vrouw - 71

Wat body stress release voor mij gedaan heeft: rust en inzicht gebracht en voor mij was heel belangrijk dat er eindelijk iemand was, die de oorsprong van mijn lichamelijke klachten heeft gevonden en er ook daadwerkelijk mee aan de slag is gegaan. Soms was de behandeling pijnlijk, maar de gevolgen waren voor mij heel gunstig, want er kwam steeds meer ruimte in mijn onderrug. (Als ik buiten kwam had ik het gevoel, dat ik over een hoog hek zou kunnen springen). Ik voel mij vrijer in mijn bewegingen en dat is een fijne gewaarwording. Als ik straks weer zover ben, dan kom ik graag weer bij je terug.

Vrouw - 66

Ik had de laatste maanden veel last van mijn onderrug en nek en ik was eigenlijk een beetje ten einde raad. Ik ben yogalerares van oorsprong en ben nog altijd erg actief met yoga en pilates en wandel met onze honden. Ik begreep niet zo goed waar de pijn en stijfheid vandaan kwam en hoe ik dit kon oplossen middels oefeningen en/of ontspanning. Met name in de ochtend na het opstaan was het erg pijnlijk. Hiervoor ben ik diverse keren bij een fysiotherapeut en masseuse geweest maar dat hielp maar tijdelijk. Ook de behandeling bij manuele arts hielp mij helaas niet.In een krantje stond een advertentie over Body Stress Release. En het leek mij een prima idee om dat eens te gaan proberen. Gelukkig kon ik snel terecht en na drie behandelingen is het echt veel beter met mijn onderrug gegaan. Ik ga nu nog iedere maand terug, wat mij echt helpt. De stijfheid en pijn is uit mijn rug en ik kan me gelukkig weer gemakkelijker bewegen. Mijn rug en nek voelen soepeler. De behandeling is prettig en eigenlijk zo eenvoudig dat het voor mij een verrassing was dat het zo goed werkt. Het lichaam krijgt de kans om te herstellen na deze zachte maar doeltreffende behandeling.Een blije klant