Mogelijke gevolgen

Wanneer het lichaam overbelast is gaat het zich verdedigen door het vastzetten van spierspanning. Uw lichaam zet zich letterlijk schrap om meer schade te voorkomen. Op dat moment gaat het loslaten van opgebouwde spierspanning, en dus herstel, niet meer zo gemakkelijk. Je zit vast.

Met name de diepere spieren langs de wervelkolom gaan vastzitten en dat heeft vele klachten tot gevolg. Langs de gehele wervelkolom ontspringen namelijk de zenuwbanen die zorg dragen voor het aansturen van vrijwel alle lichaamsfuncties, zoals bijvoorbeeld het aansturen van organen, spieren, hormonen en uw slaapritme.
Wanneer de zenuwfuncties ondermijnd worden door vastgezette spierspanning, heeft dit allerlei klachten en ongemakken tot gevolg. Het lichaam kan zich niet meer optimaal herstellen en uw klachten zullen blijven bestaan of met de tijd (zelfs) verergeren.

Body Stress Release kan uw lichaam aanzetten om de vastgezette spierspanning los te laten om zo het communicatiesysteem van de zenuwen te verbeteren.

Een lichaam vrij van spanning is energiek en functioneert optimaal.